2013. január 8., kedd

Index random időpontban, reggel 9-kor


3 megjegyzés:

  1. Ez az INDEX már nem az az INDEX, nem véletlen a ZSINDEX becenév. Ez a véleményem róluk:
    http://www.youtube.com/watch?v=sj3TClIfcnE

    VálaszTörlés
  2. Ezt tedd a címlapra, ha mered:
    http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=834174553

    VálaszTörlés
  3. Sosem gondoltam az indexről semmi jót, nem mondtál újat, igazad van. Viszont annyira nem egyértelmű hogy mikor ki az "ellenoldal". Drábik sem egyértelmű hogy VALÓJÁBAN mit gondol vagy hol áll. Például a háttérben lévő piramis-díszlet sem biztos hogy azért van ott, hogy mutassa hogy mi ELLEN vannak ott, mert lehet hogy akik azt a videót nézik, a nagy részük nem is tudja hogy az micsoda.

    A másik meg hogy sem ők, sem pl. Egely vagy Spanyol Zoltán nem tűnnek túl értelmes embereknek. Egy átlagos ember számára talán, de ha egy fizikushallgató nézi őket, már kevésbé. Nem arra gondolok, hogy pl. amikor fizikáról vagy azzal kapcsolatos dolgokról beszélnek, akkor hülyeségeket beszélnek, mert így is lehetne vizsgálni, de nem erre gondolok. Hanem csak úgy általánosságban, milyen a fellépésük, vagy mit lehet "érezni" róluk, hogy ők "mennyire lehetnek okosak". Ezt azért úgy érzi az ember, talán akkor is ha nem fizikus hallgató.

    Például Vágó István melyik oldalon lehet? A Szkeptikus Társaságnak sok előadásán vendégszerepelt előadóként, meg lehet nézni a videókat interneten, hogy hogyan harcol azok ellen (legalábbis látszólag mindenképpen), akik be akarják csapni a kevésbé okos embereket, el akarják venni a pénzüket, butítani akarják őket áltudományokkal, sőt azt is elmondta nyíltan, hogy nem kell mindig mindent elhinni. Aztán kisöpörték az RTL klubból.

    Ez alapján egyértelműen azt gondolnád hogy a gonosz dolgok ellen harcol. Néha meg politikai pártok gyűlésein vesz részt az adott pár mellett. Nem egyértelmű.

    Vagy, az összeesküvés-elméletes weboldalakon gyakran beszélnek arról, hogyan elnyomnak minket hogy aki feltalálja az örökmozgót meg a vízautót, azt lesöprik a térképről. Miközben azok akik arról beszélnek hogy az örökmozgó és a vízautó működőképes dolgok, látszik rajtuk hogy úgy általánosságban nem túl okos emberek, és ha kérdéseket teszel fel nekik, gimis fizika szintjén, akkor kitérnek a válasz elől.

    Én azt gondolom ezek összerakásából, hogy tudomány mint olyan nem hamis, hiszen próbálják a mennyiségét csökkenteni az egyetemeken, kezdenek egyre jobban elterjedni a "kamuszakok", és a médiában kizárólag áltudományok vannak (horoszkópok, jóslások, stb.).

    Spanyol Zoltánhoz be lehet menni az irodájába beszélgetni, és lehet feltenni neki gimis fizika szintjén kérdéseket. Semmit nem fog belőle érteni, kitér a válaszok elől, nem arra válaszol amit kérdeztél. Van egy előre bemagolt, sok éve mondogatott szövege, és azt böfögi vissza. A kérdéseiddel csak kizökkented a ritmusából, és nem fog értelmesen válaszolni.

    Szóval semmi sem olyan magától értetődő, hogy ki mit gondolhat vagy melyik oldalon állhat.




    VálaszTörlés