2013. március 27., szerda

Vegyes

Facebook és egyéb közösségi megnyilvánulások

A "vicces képek", vagy épp idézetekkel ellátott képek általában olyanok szoktak lenni, hogy van egy szemről készült fotó, és erre van ráírva a szöveg. Amikor a szöveg tartalmilag nincs összefüggésben a szemmel, semmilyen értelemben. Vajon miért van az embereknek olyan tudatalatti kényszere, hogy ha egy random képet a szöveg mögé kell tenni, akkor egy szemet választanak?

Miért van gyakorlatilag mindenütt ötágú csillag? Nem bonyolult kideríteni hogy mit ábrázol, ugye áll, két fül, két szarv. Gyakorlatilag mindenen rajta van, embereken lévő tetoválásoktól kezdve üdítőkön, zászlókon (USA, Oroszország, Kína, EU, stb.), ruhákon, cipőkön, mindenhol. Ugyanígy a piramisokkal.

Játékok

A Dirt című autósjáték főmenüje, intrója, a szövegek ékezetei tömve vannak piramisokkal. Akinek ez nem tűnik fel, az értelmi sérült.



Bolt, üzletek

Azt hiszem ez is magáért beszél:



Maga a szöveg a különböző méretű betűivel is piramist formáz, középen az A betű szintén, a tetején pedig az ékezet kör-szerű, ami nem éppen megszokott egy Á betű esetében.

Oktatás

A bagoly bizonyos kontextusban úgy értelmezett, mint valami okossággal és tanulással kapcsolatos dolog. De van neki ennél sokkal rosszabb jelentésű értelmezése is.




De alább van a TDK-nak (Tudományos Diákköri Konferencia) egy másik logója is, háromszög a tetején körrel.

Tudományos ?!?

Film, sorozat, könyv

Érdekes módon mostanában minden sorozatban / filmben / könyvben valaki megvakul fél szemére, hogy onnantól a sztoriban csak egy szeme legyen, és valahogy ez az egy szem egy igen jelentős dolog lesz a történetben. Az alábbi képen látható, hogy a Walking Dead 2. számú főszereplője fél szemére vak, az 1. számú főszereplő viszont jól lát mindkét szemére - így az összes képből kihagyták a fél fejét hogy neki is csak egy szeme legyen. Amúgy a sorozatban e két szereplő háborúzik egymással - így illik az összes poszterre az a mondás, hogy "Szemet Szemért", miért is ne írják oda.

Egyébként a sorozat intrójában láthatunk egy furcsa egyszemű szörnyet, aki amúgy nem is létezik a sorozatban, nincs ilyen karakter, hogy furcsa szörnyszerű valami. Zombik vannak, de az intróban lévő egyszemű valami nem is ember, és nem is zombi.



A Burok című könyv borítója. Két szem már nem fért el, ez a magyarázata.



A Boardwalk Empire (Gengszterkorzó) című sorozatban szintén az egyik főszereplőnek csak egy szeme van. Sőt, a komplett fél feje hiányzik, 1. világháborús sérülés miatt. Elég központi szerepe van, hogy szegénynek csak egy szeme van, de azért igencsak jól tud vele lőni, vagy nem okoz gondot ha százával kell lemészárolnia az embereket, semmivel sem törődve. De hát a '20-as évek Amerikája ugye egy ilyen hely volt, ahol ez természetes volt.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése