2012. december 25., kedd

Időfutár a Kossuth Rádión - piramis logó

Ifjúsági rádiójáték-sorozat a Kossuth Rádióban (ismétlés hétköznap délelőtt háromnegyed 10-től – az olimpia után este fél nyolctól is)


2012. december 23., vasárnap

Emberevő Alfa Romeo - Coat of arm’s at Milan Central Station

Az Alfa Romeo nevű autógyár logójában lévő sárkány / kígyó / sárkánykígyó / akármi valójában nem lángokat okád furcsa szögben, hanem embert eszik. Egyes más logókon vagy más ábrázolásokon sokkal egyértelműbb, hogy emberevésről, és nem lángról van szó.

könnyen ellenőrizhető az összefüggés például Google képkeresővel:



az eredeti ábrázolás: 


és ahogy az Alfa Romeo-ra kerül: 


2012. december 16., vasárnap

Discovery Chanel - Guns - The men who made them című műsor



A műsor plakátja egy ovális szemet formál, benne középen egy belső fekete kör, amit egy barna körgyűrű vesz körül - éppen mint egy szemnél. Ez valójában egy puskacső lehet, vagy hasonló - de akkor is szemet formál. És mivel csak egy pillanatig látszik a középen lyukas összetört tükör / üveglap benne a puskacsővel, az ember hirtelen szemre asszociál, hiszen azt gyakrabban látunk, mint egy puskacsövet ami egy ovális lyukon kitört üveglap mögül mered ránk.

2012. december 13., csütörtök

4-es metró; Telenor

"Új világot építünk", reklám a négyes metróról. 


Néhány ötletes photoshop-alkotás, avagy előzetes látványtervek marketinges hazugságok nélkül, ahogyan majd valóban ki fog nézni. 




Végül, de nem utolsó sorban, a sokadik Telenor reklám, amiben ilyen szimbólumok vannak. Horizonton felkelő Nap, piramis a tetején világító izével (értsd: mindent látó szemre utal), "új korszak" illetve "új világot építünk" és hasonló szlogenek, hogy többet ne is említsek. 



Az ATV műsorán - CsAtt, Rónai Egonnal...


...meg egy jó nagy világító tetejű piramissal bele az arcodba a tv-n. 

2012. december 9., vasárnap

5 ágú csillagok

az EuroSport régi logója:
az EuroSport új logója: 



Converse cipőgyár logója:

a Szovjet Unió zászlaja:

az Európai Unió zászlaja:

az USAF (Amerikai Légierő) zászlaja: 

Kína zászlaja: 


a gonosz ábrázolása (5 ágú csillag): 



Új Honda reklám

Mostanában megy a TV-ben egy új Honda reklám. A főszereplő egy Hondát vezet, miközben egyszer csak megnyílik előtte valamilyen féreglyuk / dimenziókapu / akármi. Visszatolat, majd határozottan belemegy ebbe a "csőbe". Ezután fekete háttéren megjelenik egy szem, és valami olyasmit mondanak, hogy "Honda - egy Új Világ".

Nem találtam meg sem fotóként, sem videóként. Ha valaki megtalálja, írjon kommentet.

2012. december 7., péntek

Egy HVG-cikk


http://hvg.hu/gazdasag/20121206_Matolcsy_diktaturat_hozna_egy_Europai_Fod


Matolcsy: diktatúrát hozna egy Európai Föderatív Állam

A Nicolas Berggruen Intézet szerzőinek könyve alapján egy globális világkormány, valamint az Európai Föderatív Állam veszélyeiről értekezik Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban.

Matolcsy György felidézi, a könyv szerint a nyugati "egy ember - egy szavazat" modellje nem jobb Kína teljesítményelvű rendszerénél, ugyanis nyugaton a politika a lobbicsoportok és a bankok, nagyvállalatok foglya, a kormányok rövid távú érdekeket képviselnek, a fogyasztói demokrácia miatt mindenki eladósodik, a korrupció lerombolja a bizalmat, és nőnek a társadalmi egyenlőtlenségek.
Kínában ezzel szemben érdemek és nem választás alapján választják a vezetőket, "Konfuciusz alapján kormányoznak", a kormányzati teljesítmény jó, a 78 millió párttag egyre nagyobb része a középosztályhoz tartozik. Emellett ott is erős a korrupció, nagy a környezetszennyezés, és komoly problémát jelentenek a megavárosok.
"Nyugat és Kelet egy új szintézis felé halad: az intelligens, nemzetek feletti világkormány felé" - írja Matolcsy az idézett könyv alapján, ám a miniszter szerint az Európai Unióban rossz volt a sorrend, a közös valutát csak a politikai, költégvetési és kulturális integráció után kellett volna bevezetni. Mint írja, egyesek szerint most egy föderatív Európa lenne a megoldás erős, de korlátozott központi hatalommal, parlamenti ellensúllyal.
A miniszter szerint azonban nincs szükség új szintézisre a teljes globális térben, mert a világ nemzetei saját úton járnak, és nincs "egy legjobb állami berendezkedés", nincs egyetlen mindenkire érvényes "intelligens kormányzás".
"Világkormányra sincs szükség, mert ez a nagyok és erősek diktatúráját hozná, ahogy eddig mindig a történelemben" - véli Matolcsy, aki szerint Európai Föderatív Állam sem kell, mert ez is elvenne a szabadságból és egy új diktatúrát hozna. Szerinte az euró válsága jól mutatja, hogy közös kultúra, értékrend, identitás nélkül nem működik a közös pénz, és ezért ha a fejlettségi, nyelvi, kulturális, értékrendi jellemzők eltérnek, akkor a közös államot csak diktatúrával lehet fenntartani.
Matolcsy szerint ezzel elveszne Európa igazi értéke, a sokszínűség, és elvesztené versenyképességét is. A miniszter szerint azonban szerencsére a világ sem efelé halad, "a technológiákhoz való hozzáférés, az egyéni fogyasztóra épülő új gazdaság bővülő szabadságot kíván, nem új globális vagy regionális diktatúrákat" - írja.

2012. december 6., csütörtök

Egy kis zene (videoklip képkocka-válogatás)












Bumeráng rádióműsor

A "Bumeráng" című rádióműsor (régen a Sláger rádióban, most a NeoFM-en) hivatalos logója:

Ha egy rádióműsor nyíltan szeretné reklámozni, hogy ők sátánistának vallják magukat, vagy ilyen jellegű dolgokkal értenek egyet ők maguk, vagy az őket tulajdonló befektető csoportok, részvényesek, akkor a fenti logónál mégis hogyan tudnák ezt nyíltabban kifejezni? 

Egy kicsit sem takargatnak semmit. Két vörös ördög-szarv, és egy vörös kilences / fejjel lefelé hatos.